[caption id="attachment_16283" align="alignnone" width="668"] Fin syra från citronen möter mild lakritssmak i denna citron -och lakritscheesecake![/caption] Citron- och lakritscheesecake Syrlig citron möter lakrits i en mild och fin kombination! •14 bitar Digestivebotten 200 g digestivekex 125 g smör Fyllning 200 g naturell färskost 400 g vit choklad finrivet skal av 2 citroner, ca ½ dl luftigt uppmätt. Spara fruktköttet till gelén. 2 tsk lakritspulver, smaka dig fram om du vill ha ännu mer lakritssmak. Citrongelè fruktköttet av 2 citroner ¾ dl strösocker ½ dl vatten 3 gelatinblad 1. Börja med digestivebotten. Smält smöret och krossa kexen till smulor, gärna i en matberedare. 2. Blanda kexen med det smälta smöret. Tryck ut jämnt i en bakapperklädd rund form med avtagbar kant. Cirka 24cm i diameter. Ställ formen i kylskåp. 3. Smält den vita chokladen försiktigt i vattenbad. När chokladen smält, vänd ner färskost, finrivet citronskal, lakritspulver och blanda till en jämn smet. Bred ut fyllningen i pajskalet och ställ i kylen. 4. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Skär ner citronfruktköttet, ta bort alla kärnor och se till att inget vitt från skalet kommer med. Koka upp fruktköttet med socker och vatten. Dra av från värmen och rör ner de blötlagda och mjuka gelatinbladen. Låt svalna och häll sen på cheesecaken. Låt stelna i kyl minst 2 timmar. Servera med en klick vispad grädde om du vill! Recept/styling: Sandra Palmqvist Fotograf: Ralph Månsson