[caption id="attachment_24802" align="alignnone" width="700"] Ljus kladdkaka med vanilj, hallon och blåbär. saftig och vaniljsmakaen kommer från kallrört marsánpulver. Supergott![/caption] Ljus kladdkaka med vanilj, hallon och blåbär Kladdkakor behöver inte alltid ha choklad i sig. Här blandar vi i marsánpulver som ger en mild ton av vanilj. Saftig och kompakt kaka som är ganska söt. Då är det gott att servera en syrlig crème fraiche eller grekisk yoghurt till. Antal: 14 bitar Tid: 40 minuter 150 g smör 3 dl socker 1 ½ dl mjöl 3 ägg 2 dl marsánpulver (det kallrörda) 250 g färska hallon och blåbär Tips! Använder du frysta bär? Se till att de är tinade och väl avrunna! Går bra med annat bär med, som t.ex jordgubbar, men använd färska då. [caption id="attachment_24803" align="alignnone" width="700"] Vill du inte baka med hallon eller blåbär så kan du använda ett annat bär, t.ex jordgubbar.[/caption] Gör så här! Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner äggen ett i taget och sedan smöret. Rör sist i bären. Häll smeten i en bakpappersklädd avlång form, till exempel en stor brödform, ca 12x30 cm. Baka i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Låt svalna och sätt i kylen till dagen efter. Servera kakan rumstempererad, gärna med crème fraiche eller yoghurt och mer bär. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin