4-6 pers ca 45 min 4 rödbetor 2 medelstora morötter 2 medelstora palsternackor 2 dl matvete 1 kycklingbuljongtärning av god kvalité 150 g fetaost ca ½-1 dl granatäpplekärnor Skala rödbetor, morot och palsternacka och skär ner i mindre bitar. Ringla över olivolja och dra några varv med salt- och pepparkvarnen. Rosta i varm ugn på 225° i 20-25 minuter. Koka matvetet med 4 dl vatten + buljongtärningen i ca 15 minuter. Eller läs instruktionerna på paketet. olika märken har olika tillvägagångssätt. Häll av överblivet vatten när klart. Blanda ihop rotfrukterna med matvetet. Smula över fetaosten och strössla över granatäpplekärnorna. Servera gärna salladen ljummen. TIPS! Gör salladen helt vegetarisk och byt ut kycklingbuljong mot grönsaksbuljong. Vegansk? Uteslut fetaosten. 1-2 mogna avokados med flingsalt på passar bra till istället. Ger krämighet och sälta precis som fetaosten annars skulle gett. Det finns vegansk fetaost, men den kan vara svår att få tag i. Om du vill, vänd även ner några gröna blad. T.ex färsk babyspenat eller ruccola. Eller kör på grönkål eller svartkål som det är säsong för nu. Salladen passar bra både till fisk, kött och fågel. Eller ät den bara som den är! Hittar du ej färskt granatäpple? Ta en titt i frysdisken! PUSS//Sandra Recept: Sandra palmqvist Bild: IBL