[caption id="attachment_25941" align="alignnone" width="700"] Mustig gryta med rotfrukter, röda linser och bacon. Perfekt att göra lite extra av och ha hemma.[/caption] Linsgryta med krispigt bacon och chili 6 portioner 70 min 200 g morötter 200 g palsternacka 500 g rotselleri 2 gul lök 400 g krossad tomater 1 ½ liter blandad kycklingbuljong av tärning eller flaska ½ msk rökt paprikapulver ½ msk torkade chiliflakes 200 g röda torkade linser 240 g tärnat bacon 2 salladslök MATIGA PANNKAKOR MED LINSER OCH TOMATSALLAD - RECEPT Tips! Ostmacka vanlig eller gratinerad ostmacka är gott till eller en klick yoghurt. Givetvis kan du välja de rotfrukter du gillar bäst, eller skippa de helt och bara använda linser, då kan du öka mängden linser till ca 300 g. Om du vill ha det köttfritt, använd grönsaksbuljong istället för kycklingbuljong och hoppa baconet. Gör så här! Ansa/skala och skär rotfrukterna i ca 2 x 2 cm bitar, skala och hacka löken. Lägg i en stor gryta, ca 5 liter, ihop med buljong och krossad tomat. Låt koka upp, sänk värmen och sjud ca 45 minuter under lock. Tillsätt sen linserna och sjud tills mjuka, 10-15 minuter till. Stek baconet krispigt, lägg åt sidan, låt gärna rinna av. Smaka av grytan med salt och peppar och kolla så både rotfrukter och linser är mjuka. Värm på baconet. Skiva och skölj salladslöken. Servera linsgrytan i skålar med en klick yoghurt eller creme fraiche, salladslök och krispigt bacon. SYRLIG LINSSOPPA MED CITRON OCH YOGHURT - RECEPT Recept Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin