[caption id="attachment_16687" align="alignnone" width="700"] Ett glas vitt vin och denna laxtårta sitter som en smäck! Perfekt till julbordet som alternativ till de som ej äter kött, men äter fisk.[/caption] Enkel paj med varmrökt lax •4-6 •1h botten: 200 g kavring 100 g smör Fyllning: 200 g varmrökt lax 40 g röd valfri rom 3 dl gräddfil 2 gelatinblad ½ rödlök 1 dl hackad gräslök, ca 20 g salt och peppar 3 salladslökar Ev Kalles kaviar eller annan rökt kaviar Till servering röd rom 1. Lägg gelatinet i kallt vatten. Finhacka rödlöken. Hacka gräslöken. 2. Smält smöret. Mixa kavringen till smulor. Rör ihop och tryck ut i en avlång pajform med avtagbar botten. Ca 10 x 20 cm i storlek. Sätt i kylen. 3. Smält gelatinet i en kastrull försiktigt på låg värme. När smält dra av från värmen och rör ner gräddfil, rödlök, rom och gräslök. Smaka av med salt och peppar och ev rökt kaviar. 4. Ta ut kavringsbottnen. Häll över smeten. Bryt ner laxen i mindre bitar och lägg ner/tryck på. Och om du vill vid servering, mer rom och salladslök. Låt stå minst 1,5 h i kyl, men förbered helst dagen innan. Recept och styling: Sandra Palmqvist Foto: Sandras mobil