[caption id="attachment_22343" align="alignnone" width="700"] Enkel laxtårta på kavringsbotten med örter och kallrökt lax. Lätt att förbereda och räcker till många![/caption] Kavringstårta med lax och gräslök Antal: 16 buffébitar Tid: 45 minuter Botten 200 g kavring 75 g smör ½ tsk salt ½ peppar Fyllning 4 st gelatinblad 3 dl gräddfil 1 dl Kalles kaviar 1 st rödlök 1/3 st purjolök 150 g kallrökt lax 1 dl hackad gräslök och dill, ca 20 g salt och peppar Garnering 1 dl hackad gräslök och dill, ca 20 g 150 g kallrökt lax [caption id="attachment_22342" align="alignnone" width="700"] Skär upp i små bitar och servera som tilltugg eller på en buffé. Om du vill servera den som förrätt räcker den till 6-8 personer.[/caption] Tips! Tårtan håller ca 5 dagar i kyl och är absolut godast om den görs dagen innan servering. Gör så här! Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Mixa kavringen i en matberedare. Smält smöret, blanda det sedan med kavringen, salt, peppar. Tryck ut kavringsmulorna i en rektangulär bakpappersklädd form, ca 20x30 cm. Ställ in i kyl. Fyllning: Rör ihop gräddfil och kaviar. Skala och finhacka rödlöken. Ansa och hacka purjolöken. Skär laxen i mindre bitar. Blanda ner allt i gräddfilen ihop med örterna. Salta och peppra Lägg lite av fyllningen i en kastrull och smält gelatinet däri på låg värme. Det får ej koka. Rör sedan ner det i resterande fyllning. Häll fyllningen över kavringsbottnen. Garnera med hackad dill och gräslök. Låt stelna i kyl minst 1 timme före servering. Toppa med lax. Recept och styling: Sandra Palmqvist Foto: Helene Linsjö [caption id="attachment_22344" align="alignnone" width="700"] Krämig och riktigt smarrig laxtårta![/caption]