[caption id="attachment_24556" align="alignnone" width="700"] Laxburgare med nyttigt tillbehör i form av asiatisk rödkålssallad. Givetvis går det bra att använda t.ex en krämig cole slaw eller bara bladgrönt om du hellre vill det.[/caption] Laxburgare med nyttigt tillbehör - en örtig laxburgare med västerbottenskräm och asiatisk rödkålssallad Antal: 2 port Tid: 45 minuter 250 g lax 1 vitlöksklyfta ½ dl frysta örter, t ex gräslök, dill, persilja 1 äggula 1 krm salt 1 krm peppar olja till stekning Västerbottenskräm 1 dl crème fraiche ¾ dl finriven västerbottensost Asiatisk rödkålssallad 100 g rödkål ½ röd chili, typ spansk peppar 2 msk fisksås 1 msk japansk soja 1 lime, finrivet skal och saft 2 msk vita sesamfrön Tillbehör 2 hamburgerbröd ev rucola [caption id="attachment_24558" align="alignnone" width="700"] Den asiatiska rödkålssalladen är även god till hamburgare på kyckling, vegetarisk eller oxfärs.[/caption] Gör så här! Ta bort eventuella ben, fjäll, fett och senor från laxen. Dela laxen i mindre bitar, skala och riv vitlöken. Lägg i en matberedare med örter, äggula, salt och peppar. Mixa ihop lite slarvigt. Smeten ska gå ihop, men behöver inte vara slät. Forma två burgare och stek gyllene i en stekpanna på medelvärme med lite olja, ca 10 minuter. Kräm: Rör ihop ingredienserna och smaka av med lite svartpeppar. Rödkålssallad: Strimla kålen så fint du kan. Hacka chilin. Massera ihop alla ingredienserna till salladen med händerna. Värm bröden, lägg ihop burgaren och servera. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin