[caption id="attachment_25235" align="alignnone" width="700"] Härlig hamburgare på laxfilé, pommes och en fänkålsröra. Perfekt lördagsmiddag.[/caption] Laxburgare med citron- och fänkålsröra 2 port 30 minuter 2 bitar lax à 125 g 1 tsk olja 1 tsk honung salt och peppar Citron- och fänkålsröra 1 citron 1–2 vitlöksklyftor 1 dl tjock naturell yoghurt, t ex turkisk 1/2 fänkål Tillbehör 2 hamburgerbröd skivad gurka, rödlök, citronklyftor Tips! Om du vill kan du förvälla fänkålen innan du blandar den med yoghurten. Spara den skalade citronen till klyftor om du vill eller gör citronvatten. Gör så här! Sätt ugnen på 200°. Lägg laxen i en ugnsfast form med lite olja undertill. Ringla över honung och krydda med salt och peppar. Tillaga i ugnen 5 minuter, lite beroende på hur tjock laxbiten är. Låt stå några minuter innan servering så att värmen fördelas i laxen. Fänkålsröra: Riv citronskalet fint. Skala och riv vitlöken. Ansa, skölj och skiva fänkålen tunt. Rör ihop med yoghurten. Smaka av med salt och peppar. Rosta brödet och lägg ihop din laxburgare med tillbehören. Servera gärna med pommes frites. RECEPT - på ytterligare en god laxburgare med asiatisk rödkålssallad och västerbottenkräm! Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin