[caption id="attachment_17527" align="alignnone" width="640"] En bit lax redo för tillagning![/caption] Lax med parmesan och broccolismul •4-6 port •ca 45 min ca 600 g hel bit lax med skinn 1-2 msk olivolja salt och peppar 1 broccoli 100 g parmesan Tillbehör Ugnsrostad lök och potatis är gott till. Smörkokta färska gröna bönor eller sockerärtor är fint det med! 1. Klappa in olja, salt och peppar på laxen. 2. Dela broccolin och parmesanen i mindre bitar och kör till smulor i en matberedare. Lägg på laxen. Om den ska grillas lägg laxen på en bit folie och grilla på indirekt värme. 4. Grilla i 15-20 minuter, ca 225° eller i varm ugn på samma grader och samma tid. Men ha uppsikt, inte bli torr, så börja med 15 minuter. När laxen är klar servera direkt med tillbehören. Tips! En yoghurt smaksatt med dill och fänkål är en god sås till laxen! Puss//Sandra