[caption id="attachment_25308" align="alignnone" width="700"] Lax i ugn med citron, chili och olivolja, serveras med krämig potatis. God, enkel och lättlagad laxrätt med få ingredienser som passar till vardagen. Foto Christina Uhlin[/caption] Lax i ugn med citron och chili med krämig potatis 4 portioner 40 minuter 600 g lax 2 citroner, 1 till laxen, 1 till potatisen 1 chili 3 msk olivolja 1 tsk salt ¾ tsk svartpeppar 600 g potatis 2 dl creme fraiche Ugnsbakad lax med lime och krämigt kokosris - RECEPT Gör så här! Börja med att koka potatisen. Dela laxen i mindre bitar, cirka 4x4 cm i storlek. Lägg i ugnsfast form. Tvätta en citron, skiva och ta bort kärnorna, skiva chilin. Lägg chili, citron ihop med laxen. Ringla över olivolja och strö på salt och svartpeppar. Tillaga i varm ugn på 250° i ca 5 minuter, låt vila övertäckt ca 5 minuter innan servering. Så sätt in laxen i ugnen när potatisen nästan är klar! Tvätta citron 2, riv skalet fint och pressa ur saften. Rör ihop med creme fraiche och smaka av med salt och svartpeppar, ställ åt sidan. När laxen vilar och potatisen färdigkokt, häll av potatisen, låt den ånga av. Låt vara kvar i kastrullen och slunga runt med citronkrämen. Servera direkt med laxen. Recept Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin