[caption id="attachment_23180" align="alignnone" width="700"] Med en färdig pizzadeg blir din pizza snabblagad. Toppa med kryddig tomatsås, färsk salsiccia och krämig mozzarella. Glöm inte den goda vitkålssalladen.[/caption] Pizza med salsiccia och mozzarella Räcker gott till 2 hungriga eller till 2 vuxna och 2 mindre barn ihop med vitkålssalladen. Antal: 2- 4 portioner Tid: 45 minuter 200 g färsk salsiccia eller annan färsk korv. 1 st färdig pizzadeg, ca 400 g 2 dl smaksatt tomatsås, t.ex arrabbiata 150 g mozzarella ½ st medelstort vitkålshuvud Du behöver även: ½ dl strösocker 1 dl vitvinsvinäger 1 dl neutral olja, t.ex solrosolja 1 tsk salt 1 tsk torkad timjan eller oregano, kan uteslutas Färsk basilika, men inget måste Tips! Ingredienser som inte räknas in i de fem: salt, peppar, buljong, socker, vinäger, olja och de vanligaste torkade kryddorna. Får du inte tag i färsk korv, så går det givetvis bra med t.ex skivad salami eller skinka med. Men just färsen i de smaksatta färska korvarna har mycket smak. Jag använde Zetas salsiccia fänkål. Annars kör på bara tomat och ost. Kanske t.o.m 2 olika sorters ostar? Du kan göra egen pizzadeg om du vill, men idag finns det många bra färdiga att använda när tiden tryter. Jag gillar pizzadegen från Pop up där degen ligger i en liten påse och inte ihoprullad så man kan arbeta ut degen själv. [caption id="attachment_23181" align="alignnone" width="700"] Vitkålssalladen passar inte bara till pizzan utan även till veckans alla andra måltider. Hemma hos mig går den under namnet veckosallad.[/caption] Gör så här! Skär upp salsiccian och ta ut färsen och dela upp i mindre bitar. Baka ut din pizzadeg på en bakpapperklädd plåt. Antingen 1 stor eller 4 mindre. Bre på tomatsås och lägg på korvfärsen. Tillaga i mitten av varm ugn på 225° i ca 8 minuter. Under tiden skiva mozzarellan och låt den ligga på en bit hushållspapper. Ta ut pizzan och lägg på mozzarellan och tillaga i i 5-7 minuter till. Pizzadegen ska fått färg och osten ska smälta, men mozzarellan ska ej bli mörk eller gratineras. Alla ugnar fungerar olika så håll koll. Vitkålssallad: strimla kålen fint och lägg i en skål. Lägg socker, vinäger, olja salt och kryddor i en kastrull och koka upp. Häll över vitkålen och låt stå minst 30 minuter. Allra godast om den får stå över natten och håller ca en vecka i kyl. Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Christina Uhlin