[caption id="attachment_18980" align="alignnone" width="700"] Mer lättlagat och enkelt blir det faktiskt inte![/caption] Lättlagad pasta med broccoli och rostade valnötter En enkel och snabb vardagsrätt som med små medel lätt funkar till en festligare fredag! 4 port 25 minuter 4 port spaghetti 1 stort broccolistånd 1 ½ dl riven parmesan ½ dl persilja från frysen. 100 g valnötskärnor salt, peppar, olivolja TIPS! Vill du lägga till några ingredienser så är chili, citron och vitlök väldigt gott till denna rätt! Och släng gärna ner någon matsked grönsaksfond i kokvattnet till broccolin och spaghettin. Eller en grönsaksbuljongtärning av god kvalitè. Ansa och skär ner broccolin i mindre buketter, inkl stammen. Koka al dente i en kastrull med lättsaltat vatten, ca 7 minuter. Det är gott med lite tuggmotstånd. Plocka upp broccolin ur vattnet och låt ånga av. Spara kokvattnet för att koka spaghettin i. Fyll på med mer vatten om det behövs. Under tiden spaghettin kokar, kör broccolin i en matberedare till ett grovt hack, eller hacka för hand. Blanda upp broccolihacket med persilja och den rivna parmesanen. Smaka av med salt och peppar. Ev lite olivolja. Rosta nötterna i en torr het panna. Häll av vattnet från pastan, lägg sen tillbaka pastan i kastrullen och blanda ner broccoliröran. Strö över rostade valnötter och servera direkt. Gärna family style direkt ur kastrullen. Recept: Sandra Palmqvist Bild: från Sandras mobil