[caption id="attachment_24600" align="alignnone" width="700"] Vissa kallar det "svennemat", men det är ju knappast något fel i det och det är ju såååå gott![/caption] Lättlagad och krämig tacogratäng Enkel och riktigt god tacogratäng på kycklingfärs. Går fint att göra med blandfärs, vegetarisk färs eller nötfärs istället om du vill. Antal: 4– 6 port Tid: 45 minuter 2 gula lökar 500 g kycklingfärs eller annan valfri färs 1 msk olja 1 påse taco kryddmix, ca 28 g 1 förpackning tomatsås arrabbiata, 400 ml 1 burk majskorn, ca 200 g avrunnen vikt 200 g naturell färskost 3 dl riven vällagrad ost ¾ dl kallt vatten salt och peppar Tillbehör tortillachips, koriander, jalapeños, picklad rödlök eller tortillabröd om du vill Tips! Såsen arrabbiata är en färdig tomatsås med fin smak av chili. Nu finns det många olika sorters tacokrydda. Läs på förpackningen och välj den med mest smak och kryddor och minst socker och salt. Varför inte blanda din egen tacokrydda? Lika delar av de torkade kryddorna paprikapulver, oregano, chilipulver, vitlökspulver, spiskummin, lökpulver, salt. Recept picklad lök: Koka upp 1 del ättikssprit (12%), 2 delar socker och 3 delar vatten och lite salt. Häll lagen över tunt skivad rödlök. Låt stå ett dygn för bäst smak. För mindre skarp smak, använd vinäger istället för ättika. Gör så här! Skala och skiva löken. Fräs ihop med färsen i olja i en stekpanna i 5–8 minuter. Sätt ugnen på 200°. Tillsätt tacokryddan och tomatsåsen. Låt sjuda ihop i 10–15 minuter på medelvärme under omrörning. Tillsätt avrunnen majs på slutet och häll färsröran i en ugnsfast form. Rör ihop färskost, riven ost och vatten. Salta och peppra och häll krämen ovanpå färsen. Tillaga klart i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Servera med några av tillbehören. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin