[caption id="attachment_22386" align="alignnone" width="700"] Härlig lasagne med grön sparris, kryddig tomatsås och ost.[/caption] Lasagne med grön sparris Fantastiskt god lasagne! Passar både till vardags med en enkel sallad eller till en finare bjudning med ett glas vin. Yoghurten ger fin syra. Antal: 4 port Tid: 1 timme 200 g färska lasagneplattor, 8–10 st 1 knippe grön sparris, ca 12 st 2 st vitlöksklyftor 2 st gula lökar valfritt matfett till stekning salt och peppar 1 burk färdig tomatsås, arrabbiata, ca 400 g 3 dl turkisk eller grekisk yoghurt ½ dl hackad persilja, ca 10 g 2 tsk färsk hackad timjan eller ½ tsk torkad 200 g naturell färskost 1 dl riven smakrik ost Topping 1 dl riven smakrik ost Tips! En sallad på rå och tunt skivad sparris, hyvlad morot och skivad rödlök är gott till. Vill du göra lasagnen mer mager, välj keso istället för färskost och mager riven ost. Eventuellt även en magrare yoghurt, men inte av den rinnigaste sorten. Larsa foods har en bra fettfri grekisk yoghurt. Arrabbiatasås är en färdig tomatsås med lite het och kryddig smak. Hettan skiljer sig dock åt hos de olika märkena. [caption id="attachment_22387" align="alignnone" width="700"] En enkel sallad med hyvlad morot och rå grön sparris och skivad rödlök är gott till.[/caption] Gör så här! 1.Bryt av den nedersta träiga biten av sparrisen. Skär sparrisen i mindre bitar. Skala och riv vitlöken. Skala och skiva löken. 2.Fräs lök och vitlök mjukt och gyllene i valfritt matfett. Lägg sedan ner sparrisen och stek 1 minut. Salta och peppra. 3.Blanda tomatsåsen med yoghurt, persilja, timjan och färskost. Smaka av med salt och peppar. Sätt ugnen på 175°. 4.Varva allt i en form, ca 15x25 cm. Lasagneplattorna ska få plats två bredvid varandra. Varva med grönsaksfräset, riven ost och tomatkrämen. Avsluta med ett lager tomatkräm och toppa med 1 dl riven ost. Tillaga i ugnen ca 40 minuter. Servera lasagnen med sallad eller råkost. Recept och styling: Sandra Palmqvist Foto: Christina Uhlin