[caption id="attachment_25828" align="alignnone" width="700"] Filmjölksbröd är en klassiker och är ett gott och lättbakat bröd som passar till det mesta. Bara att blanda degen, hälla upp i en form och grädda. Inget knådande eller jäsning.[/caption] Kryddigt filmjölksbröd Gott och lättbakat bröd som passar till det mesta. Blanda degen, häll upp i en form och grädda. Extra gott till sill, lax och ägg. 1 bröd 1 timme 1 1/2 dl mörk sirap 5 dl naturell filmjölk 5 dl rågsikt 3 tsk bikarbonat 1 ½ tsk salt, ta ½-1 tsk om du är känslig för salt 1 msk brödkryddor Fem glutenfria bröd av en grunddeg - recept Tips! Om du vill: 1 dl havregryn, solroskärnor eller annat som pumpakärnor går utmärkt att blanda ner i brödet för ännu mer smak, textur och konsistens. Det går bra att ska brödet på andra mejeriprodukter med. T.ex gräddfil, samma mängd. Den mörka sirapen kan bytas mot ljus sirap och om du vill ha mindre socker i brödet så kan du vända ner 2 dl lingon som rårörts med 1-1 1/2 msk socker. Kuvertbröd med ost och örter - RECEPT Gör så här! Sätt ugnen på 175°. Blanda sirap och filmjölk i en stor skål. Blanda alla torra ingredienser i en annan skål. Häll ner de torra ingredienserna i den stora skålen och rör om ordentligt. Häll upp den ganska lösa smeten i en bakpappersklädd avlång brödform på ca 2 liter. Grädda i mitten ugnen i 45–55 minuter. Känn med sticka så att det känns genomgräddat. Stjälp upp och låt svalna. Grovt bröd med torkad frukt och nötter - RECEPT Recept Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin