[caption id="attachment_24455" align="alignnone" width="700"] Om du använder rent havre så får du glutenfria kakor![/caption] Enkla havrekakor med choklad och apelsin Antal: 16 st Tid: 45 minuter 100 g mörk choklad med havssalt 6 dl havregryn 2 dl vetemjöl 2 dl strösocker 2 tsk bakpulver 2 apelsiner, finrivet skal 200 g smör 2 msk honung Tips! Gillar du inte apelsin går det bra att utesluta eller byta ut mot citron. Och använder du citron så är det gott med vit choklad istället för mörk choklad i kakan. Gör så här! Hacka chokladen grovt. Rör ihop hacket med allt torrt och apelsinskalet. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Rör ner honungen och blanda sedan ner i det torra. Bre ut smeten på en bakpappersklädd plåt i en jämntjock rektangel, ca 20x30 cm. Baka i varm ugn, gärna varmluft, i 12–15 minuter. Låt svalna och skär sedan i rektangulära bitar. Lägg i lufttät burk med bakpapper emellan. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin