[caption id="attachment_24657" align="alignnone" width="700"] Saftig och lättbakad kaka till påsk med mandelmassa, lime och persika. Servera gärna med vispad grädde och dekorera med påskgodis som t.ex små chokladägg.[/caption] Lättbakad kaka till påsk Antal: 6 port Tid: 45 minuter 125 g smör 2 ägg 1 1/2 dl strösocker 4 dl mandelmjöl, luftigt uppmätt, ej packat mått. 1 1/2 tsk bakpulver 100 g mandelmassa, riven 2 limes, finrivet skal + 3 msk saft 250 g persikor på burk, nettovikt Tillbehör vispad grädde ev påskgodis, t ex choklad- eller mandelägg Gör så här! Sätt ugnen på varmluft 180°. Smörj och bröa en bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (ej större). Eller knyckla ihop ett bakpapper och lägg i en ugnsfast rund form. Då kan du enkelt lyfta upp kakan ur formen när den svalnat. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser utom persikorna, rör ihop smeten väl. Du behöver inte vispa. Häll smeten i formen. Skär de avrunna persikorna i tunna klyftor och lägg ner i/ovanpå smeten. Baka i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Täck över kakan efter 15 minuter om den börjar bli mer än gyllenbrun. Alla ugnar fungerar olika, så det kan ta lite längre tid alternativt gå snabbt i just din ugn. Ska få fin färg, en skorpa på ytan och vara fast i konsistensen. Låt svalna helt i formen och sätt sedan svalt, gärna i kyl över natten, innan den ska serveras. Låt gärna kakan bli rumstempererad innan servering. Servera med vispad grädde och garnera med påskgodis om du vill. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Helene Linsjö