[caption id="attachment_19857" align="alignnone" width="658"] Lättbakad, mustig och härligt mustig chokladtårta med apelsinsmak och krämig topping. Och dessutom glutenfri![/caption] Chokladkaka med apelsin Glutenfri och helt underbar chokladkaka som är härligt krämig och mustig. Kombon choklad och apelsin är klassisk och blir alltid bra! Antal: 12 bitar 250 g mörk choklad 250 g smör 250 g florsocker, ca 5 dl 4 ägg 3 apelsiner, finrivet skal av alla 3 samt saft av en. Totalt ca 1 dl saft 1 krm salt ½ dl potatismjöl Chokladtopping 100 g mörk choklad 1 dl vispgrädde 50 g smör Gör så här! Hacka chokladen fint. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt florsocker och salt. Dra av från värmen och tillsätt hackad choklad, finrivet apelsinskal, apelsinsaft och rör tills en slät smet. Låt chokladsmeten svalna något och tillsätt äggen. Sikta ner potatismjölet. Smeten kan se skuren ut, men kommer att gå ihop när du rör. Häll upp i en smord och bröad rund form. Baka i nedre/mitten delen av varm ugn på 200° i 20 minuter. Låt svalna i sin form. Toppingen: värm på grädden, hacka chokladen och smält ner i grädden. Klicka i smöret och rör chokladkrämen slät. Häll på kakan, låt stå i rumstemperatur 1 timme för att toppningen ska sätta sig. Om ej servering samma dag, sätt kakan i kyl över natten, fortfarande med formen på. Låt gärna chokladkakan vara lite rumstempererad vid servering. Vispad grädde är gott till! [caption id="attachment_19856" align="alignnone" width="659"] Garnera med karamelliserade apelsinskal om du vill, men chokladkakan är god utan med![/caption] Recept & styling: Sandra Palmqvist Fotograf: Sophie Håkansson