[caption id="attachment_24972" align="alignnone" width="700"] En krämig och somrig lasagne med lax, spenat, citron, yoghurt och dill.[/caption] Lasagne med yoghurt och kallrökt lax En fräsch spenatlasagne med syrlig smak och fyllning i många tunna lager. Krämig och underbar till rökt lax! Antal: 4 Tid: 1 timme 2 pkt färska lasagneplattor, ca 400 g 4 st vitlöksklyftor 200 g färsk spenat 2 citroner 5 dl turkisk yoghurt 2 dl crème fraiche 20 g dill salt och peppar 1 dl riven smakrik ost Tillbehör 400 g kall- eller varmrökt lax Tips! Använd gärna en riktigt vällagrad ost till toppen. Det lyfter verkligen lasagnen. Lasagnen är god ihop med kallskuret också. Eller bara precis som den är, med en fräsch sallad till. Gör så här! Sätt ugnen på 225°. Skala och riv vitlöken. Skölj spenaten. Fräs spenat och vitlök mjuk i en panna med matfett. Riv citronskalet fint, hacka dillen och blanda med yoghurt och crème fraiche. Vänd ner i spenaten i pannan. Smaka av med salt och peppar. Varva såsen med lasagneplattor i en form, ca 20×25 cm i storlek. Då får 2 plattor plats i varje lager. Du behöver inte fylla varje lager utan sprid ut det tunt och lite ”slarvigt”. Tryck till varje lager så fyllningen jämnas ut allt eftersom. Avsluta med ett lager kräm och den rivna osten. Tillaga 40-45 minuter i mitten av ugnen. Håll uppsikt, alla ugnar fungerar olika. Servera med rökt lax och citronerna skurna i klyftor. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin