[caption id="attachment_25915" align="alignnone" width="700"] Lasagne på rökt lax är supergott! Gör gärna på färska lasagneplattor.[/caption] Lasagne med rökt lax och räkor Lyxig lasagne med lax i fyllningen och räkor på toppen. Såsen med crème fraiche är lätt att göra. Varva med ost och färska pastaplattor. 4 portioner 60 minuter 200 g färska lasagneplattor 2 st vitlöksklyftor 2 st rödlökar 2 tsk olja 40 g dill 5 dl lätt- crème fraiche, eller med 34% fetthalt 1 st fiskbuljongtärning salt, peppar 400 g kallrökt lax i skivor 100 g riven smakrik ost, 31%, eller valfri fetthalt Topping 100 g skalade räkor 1 st citron, i klyftor 250 g haricots verts Tips! Sallad, kokta gröna bönor eller råkostsallad är gott till laxlasagnen! Räkorna lägger vi på toppen efteråt för de blir sega av att vara för länge i ugnen. Rökt lax med romsås - recept Gör så här! Sätt ugnen på 200°. Skala och riv vitlöken. Skala och skiva rödlöken. Stek rödlök och vitlök mjukt i en panna med oljan. Hacka dillen. Vänd i dill, crème fraiche och buljongtärning i lökfräset i pannan. Låt sjuda under omrörning några minuter. Smaka av med salt och peppar. Varva såsen med lasagneplattor och kallrökt lax i en form, ca 20×25 cm i storlek. Då får 2 plattor plats i varje lager, totalt 4 lager. Du behöver inte fylla varje lager utan sprid ut det tunt och lite ”slarvigt”. Tryck till varje lager så fyllningen jämnas ut. Avsluta med ett lager sås och riven ost. Tillaga klart direkt i 25–30 minuter i mitten av ugnen. Håll uppsikt, alla ugnar fungerar olika. Servera med skalade räkor, citronklyftor och lättkokta haricots verts. Bagel med rökt lax, äpple och färskost - recept [caption id="attachment_25916" align="alignnone" width="700"] Om du har rökt lax över från påsk så är denna lasagne perfekt att laga och supergod är den med![/caption] Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin