[caption id="attachment_23983" align="alignnone" width="700"] Denna lax- och grönkålslasagne är krämig och har en fräsch smak av citron. Grönkålen och purjolöken passar fint ihop med den rökta laxen.[/caption] Lasagne med rökt lax, citron och grönkål Yoghurten ger fin syra tillsammans med citronen. Antal:4 portioner Tid: 45 minuter 1 pkt färska lasagneplattor, ca 200 g ½ st purjolök 2 st vitlöksklyftor 200 g grönkål 300 g kallrökt lax 2 st citroner 3 dl turkisk yoghurt 2 dl creme fraiche ½ dl hackad dill salt och peppar 1 dl riven smakrik ost Tips! Serveringstips: mer stekt grönkål och purjolök som topping eller en ljummen sallad. Kokta rödbetor eller en råkostsallad. [caption id="attachment_23984" align="alignnone" width="700"] Världens godaste laxlasagne är både krämig och frisk i smaken![/caption] Gör så här! Strimla och skölj purjolöken. Skala och riv vitlöken. Ansa, skölj och skär grönkålen i mindre bitar. Fräs purjolök, grönkål och vitlök mjuk i en panna med matfett. Lägg åt sidan. Riv citronskalet fint och blanda ihop med yoghurt, dill och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar. Varva grönt och sås med lasaganeplattor och lax i en form, ca 20x25 cm i storlek. Behöver inte fylla varje lager utan sprid ut det lite "slarvigt". Ca 4-5 lager. Avsluta med ett lager kräm och den rivna osten. Tillaga i varm ugn på 225° i ca 40 minuter. [caption id="attachment_23985" align="alignnone" width="700"] Det lönar sig att mäta formen innan du lägger lasagnen. Att få plats med 2 lasagneplattor bredvid varandra är det bästa. Min form på bild har måtten 20x25. På ett ungefär.[/caption] IKEAS ugnsform ser ut så här! Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto. Christina Uhlin