Långpannerutor med frysta bär och smak av vanilj Härligt kladdig kaka med frisk smak av hallon, blåbär och vanilj. Lätt att baka i långpanna och skära upp i rutor. Vaniljsmaken kommer från snabbmarsánpulver och kakan bakas på frysta hallon och blåbär. Antal: 32 rutor Tid: 60 min 300 g smör 4 dl strösocker 3 dl mjöl 3 dl snabbmarsánpulver för kallrörd sås 6 st ägg 250 g frysta hallon och blåbär Tips! 2 msk kokosflingor på toppen är gott det med. Om du vill skära i rutor och frysa in, skär kakan kylskåpskall och med en varm kniv så blir rutorna finare. Kakan är lite kladdig inuti. Den här kakan är lagom söt. Vill du ha kakan sötare så öka sockermängden till 5 1/2 dl. Eller ännu mindre sötma, ta endast 3-3 ½ dl socker. Går bra att endast använda hallon eller blåbär. Eller något annat fryst bär. Undvik frysta jordgubbar, låt de tina först och rinna av + rör runt jordgubbarna med ca 3/4 msk potatismjöl innan de tillsätts i smeten. GLUTENFRI SMULPAJ MED "DROTTNINGBÄR" - RECEPT Gör så här! Sätt ugnen på 175° varmluft. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner äggen ett i taget och sedan smöret. Rör sist i de frysta bären. Häll smeten i en bakpappersklädd rektangulär form, ca 25x35 cm, med minst 5 cm hög kant Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter. Låt svalna och sätt i kylen till nästa dag. Skär i 4 x 8 bitar för att få ut 32 rutor. Servera kakan rumstempererad, gärna med crème fraiche eller yoghurt och mer bär om du vill. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin