[caption id="attachment_25771" align="alignnone" width="700"] Krämig panna med kycklinglårfilé, senap och äppelcider. Lättlagat med goda smaker. Foto Charlotte T Strömwall[/caption] Kycklingpanna med äppelcider, senap och grädde Festlig och god kycklinggryta där lårfiléer får puttra i en härlig gräddsås med äppelcider och senap. En maträtt som är omtyckt av både stora och små och passar både vardagar som vid mer festliga tillfällen på helgen. Antal: 4 portioner Tid: 1 h 15 minuter 600 g kycklinglårfiléer 1 msk smör 0,5 tsk olja 3 dl alkoholfri äppelcider 600 g potatis och/eller blandade rotfrukter 3 dl vispgrädde 1 dl grovkornig senap 0,5 dl kycklingfond, konc, från flaska 1 litet knippe färsk timjan, repat och hackat salt och peppar HET KYCKLINGPANNA MED OLIVER OCH FETAOST - RECEPT Tips! Även om kycklinglårfilén är genomstekt efter ca 30 minuter så blir den mörast om den får tillagas en längre tid. Därför bräserar vi den efteråt. Så låt den verkligen få ta sin tid. Annars gör denna rätt på kycklingbröst som inte behöver lika lång tillagningstid. Gör så här! Torka av kycklinglårfiléerna och veckla ut dem. Stek dem gyllene i en stekpanna med smör, olja, salt och peppar. Om de är stora så bryn dem i omgångar. Eftersom de krymper vid tillagningen kan du lägga allt i en panna efter att det är brynt och fortsätta tillagningen. När lårfiléerna är genomstekta och har fin färg, efter ca 30 min, häll på cidern och låt filéerna bräsera under lock i ca 15 minuter på medelvärme. Det ska bubbla i pannan men inte stormkoka. Sätt ugnen på 225°. Skrubba och dela potatis och/eller rotfrukter i mindre bitar. Lägg bitarna i en ugnsform med olja, salt och peppar. Rosta i ugnen tills allt är gyllene, 35–45 minuter. Lyft upp kycklingen ur pannan och varmhåll i ugn eller under folie. Vispa i grädde, senap, fond och timjan (spara lite timjan till garnering, hackad) i pannan. Låt såsen sjuda ihop 5–7 minuter utan lock. Smaka av med salt och peppar. Eventuellt behövs mer senap, cider eller fond. Lägg ner kycklingen i såsen och se till att allt är genomvarmt. Servera med den rostade potatisen. Strö över sparad timjan. KRÄMIG KYCKLINGPANNA MED SVAMP, SENAP OCH BACON - RECEPT Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Charlotte T Strömwall