[caption id="attachment_23093" align="alignnone" width="700"] Lättlagad och krämig kycklinglasagne med spenat, keso, mozzarella och basilika.[/caption] Kycklinglasagne med spenat och mozzarella Antal: 4 portioner Tid: 1 timme 2 st gul lök 500 g kycklingfärs 200 g fryst, tinad och avrunnen spenat ½ dl outspädd kycklingfond 400 ml krossad tomat ½ dl torkade kryddor, timjan, oregano, basilika 400 g keso salt och peppar 300 g mozzarella 1 pkt färska lasagneplattor, 250-300 g Tips! Servera gärna med en klassisk veckosallad: Strimla ½ kg av vardera vitkål och morot fint. Ansa, skölj och strimla 1 st purjolök. Koka upp en lag på ½ dl socker 1 dl vitvinsvinäger, 1 dl neutral olja, 1 tsk salt och 1 tsk torkad timjan och häll över salladen. Ta bara ut vad du behöver av kålsalladen vid varje måltid, så håller den en vecka i kyl. Jag brukar även ha i råriven vitlök, men det är inte nödvändigt. Lyxa till lasagnen när lördag och fest? Byt ut keson mot t.ex en smaksatt färskost. Klicka ut den mellan lagerna av fyllning och lasagneplattorna när du lägger ihop lasagnen. Gör så här! Skala och hacka löken fint. Stek löken mjuk och gyllene i en panna med olja, tillsätt färsen och stek den färdigt under omrörning på medelvärme ca 15 minuter. Tillsätt spenat, fond, krossad tomat och torkade kryddor. Sjud ihop 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skiva mozzarellan och varva den med färsen, lasagneplattorna och keson i en ugnsform, ca 20 x30 cm. Tryck gärna till pastaplattorna mellan varje lager. Färsen ska inte täcka varje lager utan lite slarvigt utspritt räcker. Avsluta med både färs, keso och mozzarella på toppen. Tillaga klart i mitten av varm ugn på 200° i ca 20 minuter. [caption id="attachment_23094" align="alignnone" width="700"] Lättlagad och krämig kycklinglasagne med spenat, keso, mozzarella och basilika.[/caption] Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Helene Linsjö