[caption id="attachment_22498" align="alignnone" width="700"] Saftiga kycklingspett med teriyakisås.[/caption] Teriyakispett med melonsallad Antal: 8 port Tid: 45 minuter 1 kg kycklinglårfilé 1 st gul paprika 1 st röd paprika 2 st rödlökar ½ st aubergine 2 dl teriyakisås salt och peppar Melonsallad ¼ st vattenmelon ½ st honungsmelon ½ st cantaloupemelon 1 kruka färsk koriander 65 g färsk spenat, rucola eller annat bladgrönt Dessutom behövs: 8 st grillspett Tips! Spetten är goda både nygjorda och kalla. Vill du äta spetten varma? Se till att de håller värmen ordentligt och inte ligger för länge innan de serveras. Om spetten ska serveras kalla, se till att de förvaras kallt och inte blir varma av utomhustemperaturen om du är på picknick och har tillagat kycklingspetten i förväg. Dröjer det en stund innan du ska äta melonsalladen? Ha då spenaten för sig fram till servering, då blandar du allt. [caption id="attachment_22499" align="alignnone" width="700"] Servera kycklingspetten med en läskande melonsallad på vattenmelon, honungsmelon och cantaloupe. Melonen passar väl med teriyakisåsen. Kula ut små kulor av melonen istället för att skära den i bitar. Blir dekorativt och små barn kan hjälpa till utan att använda vassa knivar.[/caption] Gör så här! Skär grönsakerna så du har 16 bitar av varje. Dela kycklingen i 16 bitar. Varva två bitar vardera av kyckling, paprika, lök och aubergine på åtta spett. Lägg på en ugnsfast plåt och pensla på teriaykisåsen. Salta och peppra. Tillaga spetten i ugnen på 200° i ca 30 minuter eller grilla på indirekt värme på grillen. Om du grillar spetten så pensla på såsen lite efterhand så inte allt droppar av utan fäster allt eftersom spetten grillas. Melonsallad: Skär melonen i mindre bitar eller gör kulor med ett litet kuljärn. Lägg i en skål. Hacka koriandern grovt och tillsätt. Blanda allt med spenaten. Recept och styling: Sandra Palmqvist Foto: Helene Linsjö