[caption id="attachment_23209" align="alignnone" width="700"] Enkel och härlig kycklingrätt på endast 5 ingredienser! Saftig kyckling med krämig grönkålsstuvning och fräscht granatäpple som topping. Passar både vardag och helg! En riktig oktoberfest. Receptet är lätt att både dubblera eller halvera om man vill det.[/caption] Ugnsbakad kyckling med stuvad grönkål och granatäpple - på endast 5 ingredienser! Antal: 4 portioner Tid: 1 timme 4 st kycklingbröst 600 g potatis 200 g grönkål 400 g naturell färskost 2 dl granatäpplekärnor, om du inte får tag i färskt, så finns det även i frysdisken Tips! Ingredienser som vi inte räknar in i de fem: salt, peppar, buljong, socker, vinäger, olja och de vanligaste torkade kryddorna. Receptet funkar ypperligt med kycklinglårfilé eller kycklingklubba med, men tänk på att tillagningstiden blir längre då. Grönkålsstuvningen gör jag på färskost och den blir ganska tjock. Vill du ha den mer flytande och kanske även med lägre fetthalt så ta 200 g färskost istället + 1 ½ dl blandad kycklingbuljong. Du kan även blanchera grönkålen och sen blanda med färskosten om du inte vill fräsa den i olja. Gillar du inte grönkål använd spenat istället. Gör så här! Dela potatisen i mindre bitar. Bryn kycklingbrösten i olja i en varm panna med salt och peppar och låt de stekas en stund. Lägg kycklingen i en ugnsform tillsammans med potatisen och stek färdigt i varm ugn på 150° i ca 35 minuter. Ta loss granatäpplekärnorna ur skalet. När kyckling och potatis börjar bli klart. Ansa, skölj och dela grönkålen. Fräs den på medelvärme i en stekpanna med lite olja. Tillsätt färskosten, rör runt och smaka av med salt och peppar. Vid servering skiva gärna kycklingen och lägg tillbaka i formen. Klicka ut grönkålsstuvningen ovanpå och strö över granatäpple. Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Christina Uhlin