[caption id="attachment_25266" align="alignnone" width="700"] stekt kycklingfilé med en krämig tomatsås med basilika passar både stora som små. Servera med pasta, ris eller rostade rotfrukter.[/caption] Kyckling i en krämig tomat- och basilikasås Omtyckt av stora som små. En maträtt som är enkel att göra till många. Då kan du förenkla allt genom att tillaga kycklingen i ugnen och såsen i en kastrull på spisen. Antal: 4 port Tid: 40 minuter 4 skinnfria kycklingbröst à ca 125 g salt och peppar matfett till stekning 2 vitlöksklyftor 400 g krossade tomater 1–2 kycklingbuljongtärningar av god kvalitet 1 dl matlagningsgrädde 1 kruka färsk basilika Servering 1 dl hyvlad parmesan ris, pasta eller potatis VÄRMANDE NUDELSOPPA MED KOKOSMJÖLK OCH KYCKLING - RECEPT Tips! Spara några blad basilika för garnering om du vill. Gör så här! Salta och peppra kycklingen. Stek ca 5 minuter på varje sida i matfett på medelvärme i en hög stekpanna. Lyft sedan ur pannan. Skala och riv vitlöken. Rör ner vitlöken i pannan (den ska inte sköljas ur emellan) och fräs 1 minut med lite mer matfett på låg värme så den ej bränns. Tillsätt krossad tomat, buljongtärning och grädde, vispa runt, höj värmen och låt sjuda några minuter. Hacka basilikan grovt och tillsätt. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner kycklingen i pannan och låt sjuda i såsen under lock ca 15 minuter. Se till att kycklingen är genomstekt innan servering. Vid servering, riv över parmesan och servera med ris, pasta, pressad potatis eller rostade grönsaker. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin