[caption id="attachment_20056" align="alignnone" width="611"] Mustig gryta som bara blir bättre av att "stå till sig". Och givetvis går det bra med benfria kycklinglår med.[/caption] Kyckling Cacciatore – italiensk kycklinggryta på Sandras vis Tar lite tid, men sköter i princip sig själv på spisen! Antal: 4 portioner Tid: 1 timme 30 minuter 1,5 kg kycklinglår med ben och skinn matfett till stekning 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 250 g champinjoner 2 paprikor, röd eller gul 2 morötter 2 dl rött vin ½ kruka timjan 1 burk arrabiata tomatsås, ca 400 g 5 dl uppblandad kycklingbuljong 2 dl urkärnade svarta oliver salt, peppar, en nypa socker Servering nykokt pasta, hackad persilja och timjan Tips Grytor blir alltid godare om de får stå ett tag. Gör grytan 1-2 dagar innan den ska serveras. Värm på försiktigt vid servering. Gör så här! Hacka timjan grovt inklusive stjälkarna. Salta och peppra kycklingen runtom och bryn gyllene tillsammans med timjan, i en traktörpanna. När kycklingen är brynt, sänk värmen och häll på buljongen. Låt puttra under lock, medan du skär grönsakerna. Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprikan i mindre bitar. Skala och skiva moroten. Ansa och skiva champinjonerna. Steka champinjonerna i en torr varm panna. När vätskan börjar försvinna från svampen, tillsätt en klick smör och stek svampen gyllene. Tillsätt de övriga grönsakerna och stek nästan mjuka. Tillsätt svamp och grönsaker i pannan med kyckling. Häll i de krossade tomterna och vinet. Låt sjuda 30 minuter under lock. Tillsätt oliverna. Smaka av. Servera med nykokt pasta och hackade örter.Recept och styling: Sandra Palmqvist Foto: Sophie Håkansson