[caption id="attachment_22923" align="alignnone" width="700"] ljuvliga kuvertbröd fyllda med brieost och persilja. Gott till både festliga måltider som till vardagens middagar.[/caption] Kuvertbröd med ost och örter Antal: 12 st Tid: 2 timmar 25 g jäst 3 dl vatten 7–8 dl vetemjöl 1/2 tsk salt 200 g brieost ½ dl hackad persilja Pensling och garnering 1 uppvispat ägg flingsalt Gör så här! Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet fingervarmt, 37°, och häll det över jästen. Rör tills jästen har lösts upp. Tillsätt mjölet lite i taget och knåda ihop till en smidig deg, för hand eller i en matberedare. Tillsätt saltet på slutet. Låt degen jäsa under handduk i 1 timme. Skär brieosten i tolv bitar och rulla i persiljan. Dela degen i tolv bitar och knåda/rulla ihop till bullar. Lägg en bit brie i varje bulle och förslut. Lägg på bakpappersklädd plåt och låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg och strö eventuellt lite flingsalt på toppen. Baka i mitten av ugnen i 12–15 minuter. [caption id="attachment_22924" align="alignnone" width="700"] Dessa kuvertbröd med ost och örter är godast nybakade, men givetvis går det bra att stoppa i frysen med.[/caption] Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Sophie Håkansson