[caption id="attachment_24856" align="alignnone" width="700"] Äpplen som täcks med en knaprig smuldeg som smakar och doftar av kanel, ingefära och kardemumma. till detta en len och krämig vaniljsås.[/caption] Kryddig smulpaj med äpple Låt dig inte luras av den bruna ytan. Smaken är kryddig och konsistensen lite knaprig och passar bra ihop med de mjuka äpplena. Antal: 4 port Tid: 45 minuter 5 äpplen ½ dl strösocker ½ msk malen kanel ½ msk malen kardemumma Smuldeg 125 g smör 3 dl havregryn 1 dl strösocker ½ msk malen kanel ½ msk malen kardemumma ½ msk malen ingefära ½ tsk bakpulver Tillbehör vaniljsås eller vaniljgrädde Tips! För ännu mer smak, mortla själv hela kardemummakärnor istället för att använda malen. Gör så här! Skala äpplena och skär i tunna klyftor. Vänd runt med socker, kanel och kardemumma och lägg i en ugnsfast form, ca 20x20 cm. Eller en rund ca 20 cm i diameter. Sätt ugnen på 175°. Smuldeg: Smält smöret och rör ner de torra ingredienserna. Låt svalna. Smula degen över äpplena och baka i mitten av varm ugnen i 35–40 minuter. Servera med vaniljsås eller vaniljgrädde. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin