Kryddig granola med nötter och torkad frukt Hemgjord granola är underbart gott! Den här satsen räcker till många. Antal: 20 port Tid: 30 minuter 4 dl havregryn 2 dl dinkelflingor 2 dl pumpafrön 4 dl blandade nötter 100 g smör ½ dl flytande honung 2 msk malen kanel 1 msk malen ingefära 2 msk kardemumma 4 dl torkade bär och frukt 2 dl kokoschips Tips! Vill du ha färre kalorier i granolan? Torrosta grynen i ugnen som de är utan smör och honung. [caption id="attachment_24483" align="alignnone" width="700"] Denna kryddiga granola räcker till många. Förvara svalt och torrt i en vacker glasburk.[/caption] Gör så här! Sätt ugnen på 175°. Lägg gryn, frön och nötter på en bakpappersklädd plåt. Hyvla över smöret och ringla över honungen. Pudra över kanel, ingefära och kardemumma Rosta i mitten av den varma ugnen. Rör runt med jämna mellanrum. Fortsätt så tills allt blivit jämnt gyllene, 15–20 minuter. Låt svalna. Blanda sedan ner torkade bär, frukt och kokoschips. Förvara torrt och svalt i en tättslutande burk Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin