[caption id="attachment_22581" align="alignnone" width="700"] En svalkande gazpacho på röda tomater, chili serverat med en fetaostkräm och toppat med brödkrutonger. Härlig sommarmat![/caption] Kryddig gazpacho med fetaostkräm Antal: 4 port Tid: 30 minuter 1 st gul lök ½ st röd chili, t ex spansk peppar 1 st röd paprika 1 st gurka 2 st vitlöksklyftor 5 st röda tomater 500 g passerade tomater ½ dl olivolja ½ dl sherryvinäger salt och peppar Fetaostkräm 2 dl crème fraiche 150 g fetaost 1 st vitlöksklyfta ½ tsk honung Topping brödkrutonger [caption id="attachment_22583" align="alignnone" width="700"] Går bra att göra gazpacho på annat än röda tomater. Prova gula? Eller en kombination av gula och röda tomater. Eller varför inte en paprikagazpacho?[/caption] Tips! Nu är det verkligen säsong för svenska tomater! Men ibland behövs en extra touch trots att det är sommar och säsong. Få extra smak i din gazpacho genom att tillsätta 1–2 msk koncentrerad grönsaksfond. Och att kombinera de färska tomaterna med passerade tomater av god kvalité ger fin mustig färg åt din gazpacho. Gör så här! Skala och finhacka lök, chili, paprika och gurka. Lägg åt sidan. Skala och riv vitlöken. Skär tomaterna i grova bitar och mixa grovt ihop med vitlök, passerade tomater, olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner de hackade grönsakerna och blanda väl. Eller om du vill, servera det som topping. Låt stå i kyl fram till servering. Fetaostkräm: Lägg crème fraichen i en skål, smula ner fetaosten och riv ner vitlöken. Smaka av med honung, salt och peppar. Servera den kalla soppan med fetaostkrämen och gärna brödkrutonger. Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Helene Linsjö