[caption id="attachment_24088" align="alignnone" width="700"] Lättlagad krämig spenatsoppa med räkor. Vackert grön och ljuvlig smak![/caption] Krämig spenatsoppa med räkor Enkel, krämig och god! Inte så stor portion, men med bröd och kanske lite extra räkor blir det både en fin lunch eller middag. Annars är det en utmärkt förrätt. Antal: 4 portioner Tid: 30 minuter 250 g hackad fryst spenat, tinad och avrunnen 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 msk rapsolja 3 dl matlagningsgrädde 5 dl grönsaks- eller kycklingbuljong av tärning eller flaska salt peppar 20-30 st frysta räkor, tinade och skalade 2 st salladslök Gör så här! Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs mjuk i olja i en kastrull. Tillsätt grädde och buljong och låt sjuda utan lock i 10 minuter. Strax innan servering rör ner den tinade spenaten. Smaka av med salt och peppar. Skölj och skiva salladslöken tunt. Servera med skalade räkor, salladslök och gärna en bit bröd. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Sophie Håkansson