[caption id="attachment_20038" align="alignnone" width="700"] Krämig sill gjord på femminuterssill med smak av pepparrot och gräslök.[/caption] Krämig pepparrotssill med gräslök Antal: 4 pers Tid: 30 minuter 1 förp 5-minuterssill, ca 420 g 1 dl vispgrädde, 40 % 1 dl crème fraiche 5 cm färsk riven pepparrot, ca 1 dl luftigt uppmätt ¾ dl hackad gräslök, ca 15 g salt och peppar Gör så här! Låt sillen rinna av ordentligt och skär i mindre bitar. Vispa grädden fluffig. Tillsätt crème fraiche och vispa lite till så att det blir tjockt. kan ta en liten stund. Vänd ihop med pepparrot och gräslök. Smaka av med 1 krm salt och 1 krm peppar. Blanda ner sillen. Servera gärna med mer riven pepparrot. Håller ca 2–3 dygn i kylskåp, därefter släpper krämen sin konsistens och kan bli något vattnig. Blir bäst av att göras dagen före servering. Tips! Om du inte vill använda dig av gräslök, så är det gott med purjolök med. Ca 10 cm, rensat och finhackat, av både vitt och grönt av purjolöken kan du ta i. Snabb Brantevikssill - supergott recept! Enkel och lättlagad kräftsill med mycket smak - recept Vegansk sill på svamp och senap - recept Stekt inlagd sill - bästa receptet! Recept och styling: Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin