Krämig saffransdoftande fisksoppa med räkor 2 port 30 minuter 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 morot, hyfsat stor ½ fänkål, eller 1 om den är liten 1 pkt saffran, 0,5 g matfett till stekning 5 dl fiskbuljong 125 g lax 125 g torsk ½ tsk av vardera salt och peppar till fisken. 1 dl vispgrädde 100 g handskalade räkor, spara skalet till en framtida buljong om du vill tillbehör Bröd och aioli Dela fisken i mindre bitar, ca 2x2 cm, salta och peppra och låt ligga. Skala/ansa och skär ner alla grönsaker i mindre bitar. Fräs grönsakerna i en kastrull med saffran och matfett. Häll på grädden och buljongen och låt sjuda 10 minuter. Akta så grädden inte kokar över. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner fisken. Värm allt tills fisken är klar, ca 5 minuter. Servera med räkor, ett gott surdegsbröd och en klick aioli. TIPS! Om du gillar syra, använd creme fraiche istället för grädde. Du kan även ta ca 2 dl krossad tomat istället för vispgrädde för en lättare och rustikare soppa. Givetvis kan du tillsätta andra skaldjur såsom t.ex ett gäng blåmusslor. Jag önskar dig en mysig adventshelg! Här blir det den årliga julfesten hos farbror Åke och givetvis en kopp glögg och en lussbulle! Du hittar allt om det på Instagram! PUSS//Sandra Recept: Sandra Palmqvist Bild: Sandras mobil