[caption id="attachment_16972" align="alignnone" width="700"] Krämig potatissallad med dill och bacon.[/caption] Krämig potatissallad med dill och bacon God som den är, men extra fin till grillat! Antal: 4 port Tid:30 min 500 g kokt potatis, gärna små 1 pkt bacon, ca 140 g 1–2 kokta ägg ½ purjolök 3 dl gräddfil 1 dl majonnäs ½ dl hackad dill salt och peppar 1.Skär baconet i mindre bitar och knaperstek det. Låt rinna av på hushållspapper. 2.Skala och riv de kokta äggen eller tärna smått. Skölj och finstrimla purjolöken. 3.Blanda samman gräddfil, majonnäs, dill och purjolök. Vänd ner potatisen. Smaksätt med salt och peppar. 4.Lägg upp i skål eller på fat och strö över ägghack, knaprigt bacon och eventuellt mer grönt. Tips! Vill du ha en magrare variant så byt ut majonnäsen mot turkisk yoghurt och använd kycklingbacon i stället för vanligt bacon. Lägg upp i en t.ex en sockerkaksform med hål i mitten och sätt ner en bunte färsk dill. Då kan den som vill ta lite extra dill. Recept: Sandra Palmqvist Foto:Ralph Månsson