[caption id="attachment_24582" align="alignnone" width="700"] Lättlagad spenat- och potatissoppa, serverad med kryddstark korv. Rätten är lätt att ändra så den passar just dina behov bäst. Och går bra att både halvera och dubblera.[/caption] Krämig spenat- och potatissoppa med chorizo Mättande, krämig, len och smakrik soppa – perfekt när det är lite kallt ute. Antal: 4 portioner Tid: 40 minuter 200 g potatis 1 st gul lök 2 st vitlöksklyfta 1 msk rapsolja 3 dl matlagningsgrädde 5 dl blandad kycklingbuljong av tärning el fond 2 st kycklingchorizo el annan kryddstark korv 250 g hackad fryst spenat salt peppar Tips! Det går utmärkt att göra soppan vegetarisk. Basera då soppan på vegetarisk buljong och – om du vill ha vegansk soppa – något annat än grädde. Välj den korv du gillar bäst: kött, fågel eller vegetarisk. Om du ska ha korv eller kött i mejeribaserade soppor så stek den vid sidan om och lägg i den strax före servering. På så sätt blir inte soppan "missfärgad" av stekfettet på samma sätt om du stekt korven ihop med potatis och lök. I receptet använder jag matlagningsgrädde, men givetvis kan du använda vilken fetthalt du vill. Magrare eller fetare. Aldrig fel med några droppar av något syrligt. Som lite pressad citronsaft när du smakar av soppan. Gör så här! Tvätta, tärna och skölj potatisen. Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs allt mjukt i olja i en 2-literskastrull. Tillsätt grädde och buljong och låt sjuda utan lock i 10 min. Skiva och stek korven. Tina spenaten och låt den rinna av. Rör ner den i soppan strax före servering. Smaka av soppan med salt och peppar. Lägg korvskivorna i soppan och servera med bröd. Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Christina Uhlin