[caption id="attachment_25725" align="alignnone" width="700"] Krämig och snabblagad pasta med kassler, spenat, creme fraiche och soltorkade tomater. Toppa gärna med lite olivolja och flagad parmesan. Foto Charlotte T Strömwall[/caption] Krämig pasta med kassler, spenat och soltorkad tomat Kassler är inte alls tråkig mat! Speciellt inte när den får samsas med spagetti i en krämig sås av crème fraiche, spenat och soltorkade tomater. Härliga smaker som passar både stora som små. Antal: 4 portioner Tid: 20 minuter 4 port spagetti 600 g kassler 2 st gula lökar 120 g soltorkade tomater, strimlade 1 tsk olja 400 g fryst spenat, bladspenat 2 dl lätt-crème fraiche 15% 2 st kycklingbuljongtärningar svartpeppar salt Tillbehör 1 dl flagad parmesanost LÄTTLAGAD OCH KRÄMIG PASTAGRATÄNG MED MOZZARELLA - RECEPT Tips! Spenaten tillsätter vi fryst, den lilla vätska som kommer gör inget och du slipper tänka på att den ska tinas. Byt ut kasslern mot qourn eller tofu om du vill göra rätten vegetarisk. Eller bara uteslut kasslern. Lite torkad chili är också gott i denna rätt eller färsk chili om du gillar det bättre. Det finns kassler på kyckling om du vill testa det. Givetvis går det bra att använda högre fetthalt på crème fraichen. Gör så här! Börja med att koka pastan enligt anvisnig på förpackningen. Om du använder färsk pasta som bara ska koka ett par minuter kan du vänta tills såsen nästan är klar. Strimla kasslern. Skala och skiva löken. Låt tomaterna rinna av och strimla dem om de inte är färdigstrimlade. Stek löken i en stekpanna med olja tills löken är gyllene och riktigt mjuk. Tillsätt kassler, tomat och spenat. Rör ner crème fraiche och smula ner buljongtärningarna. Rör runt och låt det koka upp, se till att spanaten har tinat i såsen. Smaka av med svartpeppar och ev salt. Blanda såsen med pastan och toppa med parmesan vid servering. KASSLERGRYTA MED CURRY OCH CHILI - RECEPT Recept Sandra Palmqvist Foto Charlotte T Strömwall