[caption id="attachment_24941" align="alignnone" width="700"] En mustig och krämig chokladkaka. Mycket chokladsmak och supergod med en klick vispgrädde och färska jordgubbar eller andra bär.[/caption] Krämig mörk chokladkaka med färska jordgubbar En mustig och krämig chokladkaka. Mycket chokladsmak och supergod med en klick vispgrädde och färska jordgubbar eller andra bär. Antal: 16– 20 bitar Tid: 45 minuter 250 g smör 4 dl strösocker 2 krm salt 200 g mörk chokladkräm, se tips 2 dl vetemjöl 4 ägg Tillbehör vispad grädde färska jordgubbar Tips! Kung Markatta har en god mörk chokladkräm, men du kan även använda till exempel nutella. Om du inte hittar en färdig chokladkräm kan du istället använda använda 2 dl kakao i smeten. Håll uppsikt. Alla ugnar fungerar olika. Börja med den lägsta ugnstiden. Om du har en väldigt effektiv ugn så kanske titta till din kaka redan innan angiven tid. Det gör inget att du öppnar ugnsluckan eftersom det inte är en kaka som ska bli hög och jäsa. Chokladkakan ska dallra lite i mitten när du tar ut den. Gör så här! Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Rör i socker, salt och chokladkräm med en ballongvisp. Sikta ner mjölet och till sist i äggen ett i taget. Häll smeten i rund bakform, 23 cm i diameter, med avtagbar botten. Klä gärna botten med bakplåtspapper och smörj och bröa kanterna. Baka i nedre mitten av ugnen i 17–22 minuter. Ta ut kakan, låt svalna och ställ sedan in i kyl. Låt kakan bli rumstempererad innan servering och servera med vispad grädde och färska jordgubbar. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin