[caption id="attachment_25609" align="alignnone" width="700"] Stekt lax ihop med en krämig sås med spenat och soltorkade tomater. Servera gärna till pasta och om du vill parmesan eller fetaost på toppen![/caption] Krämig laxpanna med spenat och soltorkade tomater 4 portioner 30 minuter 4 laxbitar a 125g salt och peppar 1 tsk olja Sås 2 dl matlagningsgrädde 15% 1 dl Heinz chilisås 200 g avrunnen soltorkad tomat 400 g fryst bladspenat 2 fiskbuljongtärningar salt och peppar Tips! Ät till pressad potatis, pasta, kokt matvete, blomkålsris, rostade rotfrukter, vitt ris, fullkornsris. Välj de kolhydrater som du gillar bäst. Flagad parmesan eller smulad vitost, t.ex salladsost eller fetaost är gott till. Speciellt om den stekta laxen serveras till en pasta. Gör så här! Stek laxen så fint gyllene färg i en panna med oljan, salta och peppra. Lyft ur pannan och sätt åt sidan. Häll grädde och chilisås i samma panna, behöver inte skölja ur emellan. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda några minuter. Häll av och skär tomaterna i mindre bitar och tillsätt. Tillsätt den frysta spenaten och låt den tina i såsen, smula ner buljongtärningen, smaka av med svartpeppar och salt. Lägg i laxen och servera. Recept Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin