[caption id="attachment_25513" align="alignnone" width="700"] Värmande och krämig fisksoppa med räkor, saffran och hummerfond. Välj själv om du vill laga på färsk fisk eller fryst fisk och gillar du inte saffran så är fisksoppan god utan saffran med. Och hummerfonden kan bytas ut mot fiskfond för den som vill det.[/caption] Krämig fisk- och räksoppa med smak av hummer och saffran Fisksoppan innehåller både lax, torsk och räkor och får fantastisk smak av saffran och hummerfond. En klick aioli blir pricken över i. 4 portioner 40 minuter 250 g torsk 250 g lax 0,5 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 200 g morötter 1 st fänkål 0,5 st purjolök 1 msk olja till stekning 1 kuvert saffran, 0,5 g 2 msk tomatpuré 2 dl vispgrädde 7 dl blandad hummerbuljong av flaska eller tärning Topping 100 g handskalade räkor Tillbehör surdegsbröd aioli Krämig potatis- och spenatsoppa med chorizo - ENKELT RECEPT Tips! Soppan är värmande, krämig och med fin smak av saffran och hummerfond. Välj själv om du vill laga fisksoppan på färsk fisk eller fryst fisk och gillar du inte saffran så är fisksoppan god utan saffran med. Och hummerfonden kan bytas ut mot fiskfond för den som vill det. Gör så här! Dela fisken i mindre bitar, ca 2x2 cm, salta och peppra och låt ligga. Skala, ansa och skär ner alla grönsaker i mindre bitar. Fräs grönsakerna nästan mjuka i oljan i en kastrull tillsammans med saffran och tomatpuré under omrörning. Häll på grädde, fond och vatten och låt sjuda under lock ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner fisken. Värm allt tills fisken är klar, ca 5 minuter. Toppa med räkor vid servering och bjud bröd och en klick aioli till. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin