[caption id="attachment_22480" align="alignnone" width="700"] Krämig mörk chokladkaka med rabarber och ett tunt lager vit chokladkräm. Skuren i rektangulära bitar räcker den till många.[/caption] Krämig kaka på mörk choklad med rabarber Antal: 24 bitar Tid: 1 timme 250 g mörk choklad 250 g smör 250 g florsocker 4 ägg 1 krm salt 150 g rabarber 2-3 msk potatismjöl ½ dl strösocker vit chokladglace 150 g vit choklad ½ dl vispgrädde 25 g smör Tips! Gott med en klick vispad grädde! Gör så här! Hacka chokladen, smält smöret i en kastrull. Rör ner chokladen, salt och florsocker i det smälta smöret och rör tills allt smält ihop. Låg värme. Tillsätt äggen ett och ett. Rör ihop snabbt och kraftigt, om svårt ta en elvisp på lägsta hastigheten. Häll upp smeten i en bakpapperklädd rektangulär form ca 20x30 cm. Ansa och dela rabarbern i mindre tunna bitar, vänd ihop med potatismjölet så det "smälter" ihop lite. Fördela ovanpå chokladsmeten och tryck ner bitarna lite i smeten. Baka i mitten av varm ugn på 200° i 25 minuter. Låt svalna helt i formen ståendes på ett galler. Hacka den vita chokladen, värm på grädden och smält ner choklad och smör däri. Häll på toppen av den bakade och avsvalnade chokladkakan och ställ i kyl till dagen efter. Skär kakan med en torr och varm kniv i 6x4 bitar. Recept och styling: Sandra Palmqvist Foto: Helene Linsjö