[caption id="attachment_22418" align="alignnone" width="700"] På fredagar får gärna middagen vara snabblagad. Här en smarrig skaldjurspasta med endast fem ingredienser där saffran och kräftsjärtar sätter smaken![/caption] Pasta med kräftstjärtar och saffran Antal: 2 pers Tid: 20 minuter 250 g färsk pasta 1 burk kräftstjärtar, ca 150 avrunnen vikt ¼ purjolök matfett till stekning 1 dl crème fraiche 1 pkt saffran 1 dl blandad fiskbuljong salt och svartpeppar ev citronsaft Gör så här! 1.Låt kräftstjärtarna rinna av. Strimla och skölj purjolöken. Koka upp pastavatten. 2.Fräs purjon mjuk. Häll på crème fraiche, saffran och fiskbuljong. Sjud ihop 2–3 minuter. 3.Lägg ner den färska pastan i kokvattnet, lägg ner kräftstjärtarna i såsen och smaka av med salt och peppar och eventuellt lite citronsaft. Häll av pastan, blanda med såsen och servera! Tips! Detta är en maträtt perfekt för fredagsmyset! Om du ska ta ett glas vitt vin till, så skvätt gärna ner några droppar i såsen när den kokar ihop för att få lite syra. Några droppar färskpressad citronsaft går också bra. Går alldeles utmärkt att byta kräftstjärtarna mot samma mängd skalade räkor. Eller varför inte prova med rökta musslor? Rökta musslor hittar du i konservhyllan. Och givetvis är det lite extra gott med riven parmesan på toppen om du vill ha det. Recept och styling: Sandra Palmqvist Foto: Christina Uhlin