[caption id="attachment_19777" align="alignnone" width="640"] Vegetarisk pasta med pumpa, sojabönor, ruccola, vitlök och pecorino.[/caption] Gröna rätter kan för många vara svårt att komma på. Pasta tycker jag är ett ypperligt och enkelt sätt att börja äta mer grönt på. Ovanstående pasta lagade jag igår till mig och sambon. Hade köpt svart pasta på en italiensk matmarknad som var i Helsingborg förra veckan som fick stå grund för maträtten. Topping blev en liten bit pumpa i kylen som började se tråkig ut och även så ruccola, i frysen hade jag en öppnad paket sojabönor och vitlök har jag alltid hemma. Jag skalade och skar ner ca 200 g pumpa i mindre bitar och rostade den mjuk i en stekpanna med olja och vitlök, ca 2 klyftor, under tiden pumpan tillagades i pannan kokade jag upp pastavatten och lade ner 2 portioner pasta, rev ca 70 g pecorino (vilken ost som helst funkar). När pumpan var mjuk vände jag ner ca 100 g sojabönor och ½ påse ruccola, ca 70 g, rörde runt lite så det blev varmt och smakade av med salt och peppar. [caption id="attachment_19776" align="alignnone" width="640"] Mmm...meatless monday![/caption] Om du vill göra denna maträtt vegansk, så finns det idag väldigt många bra alternativ till pasta som är utan ägg. Vill du ha glutenfri pasta så finns det också ett stort utbud på olika produkter som är tillverkade på allt från linser till majsmjöl. Osten är det liiite svårare med. Det finns veganska ostar, men tyvärr har jag inte tyckt att någon riktigt faller mig i smaken ännu. Det som är bäst/närmst parmesan t.ex är näringsjäst. Väldigt mycket umami och en nästan "ostaktig" smak. Testa! Happy meatless monday!//Puss