Ljummen halloumisallad med chili, dill och tomat Milda hettan från chilin tillsammans med halloumin, dillen och de söta tomaterna gör denna rätt väldigt balanserad i smakerna! 2 port 15 minuter [caption id="attachment_19523" align="alignnone" width="640"] Endast 5 ingredienser och väldigt snabblagad halloumisallad med tomat, dill och chili![/caption] 1 pkt halloumi, 150-200 g, gärna vår svenska variant som kan kallas eldost. 500 g tomater, blandad färg och storlek 1 knippe dill, ca 20 g ½ grön squash ½ st röd chili, typ spansk peppar övrigt salt, svartpeppar, olja till stekning, bröd om man vill Hitta din svenska halloumi och gårdsmejerist här! Skär squashen i skivor. Tärna halloumin, dela tomaterna, hacka dillen grovt, hacka chilin fint. Fräs på/grilla tomater och squash i en het stekpanna med olja och hälften av dillen. Salta och peppra. Hallomin är salt, så om du är rädd för att det ska bli för salt, salta efteråt när du äter och känner av sältan. Lägg upp på 2 tallrikar. Torka ur järnet och stek halloumitärningarna knapriga och gyllene. Vänd ner chilin och resternade dill mot slutet. Lägg upp och servera med surdegsbröd. Recept och bild: Sandra Palmqvist