[caption id="attachment_24994" align="alignnone" width="700"] Små och naggande goda. Mina kladdkakemuffins med mjölkchoklad och röda vinbär är mer som små chokladkratrar där mjölkchokladen ligger i botten lite karamelliserad. Sen toppar jag med en klick kall vispad grädde (varför är det så gott med kall vispad grädde till chokladbakverk?) och färska röda vinbär. Om du frågar mig så är detta den perfekta eftermiddagsfikan. lite rustikt, kladdigt och alldeles underbart.[/caption] Kladdkakemuffins med mjölkchoklad och röda vinbär Små chokladkratrar som gömmer en lite karamelliserad chokladbit. Toppa med grädde och färska vinbär. Supergott till en kopp kaffe. Antal: 10 st Tid: 30 minuter 2 ägg 2 ½ dl strösocker 75 g smör 1 krm salt ½ dl kakao 2 dl mjöl 1 tsk bakpulver 10 rutor mjölkchoklad Garnering vispad grädde färska vinbär Dessutom behövs 10 muffinsformar, 5 cm i bottendiameter och ca 5 cm höga Gör så här! Sätt ugnen på 180° varmluft. Vispa ägg och socker lite poröst en kort stund med elvisp. Smält smöret och blanda ner i äggvispet. Blanda alla torra ingredienser. Sikta ner det i äggblandningen och vispa ihop snabbt så det blir en trögflytande och jämn smet. Sätt muffinsformarna på en bakplåt och fördela smeten däri. Lägg en chokladruta i varje muffin. Grädda i mitten av ugnen i 10–12 minuter. Ta ut och låt stå och svalna. Muffinsen kommer att sjunka ihop under tiden de svalnar och chokladbiten ligger i botten.Lite som en krater, och det är ok. Servera med lättvispad vispgrädde och färska vinbär. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin