Idag är det kladdkakans dag! Vill påstå att det är en av årets bästa dagar. Dessutom på en fredag. Kan ju inte bli bättre! Vi på Allers firar dagen med att starta en helt ny sida på Facebook: Alla vi som älskar kladdkaka! Enligt en undersökning som Arla gjort kommer det idag att ätas över 2 miljoner kladdkakor i vårt avlånga land! I nummer 45 hade vi en dubbel kladdkaka med nougattäcke. Här hittar du receptet: DUBBEL KLADDKAKA MED NOUGATTÄCKE 10–12 pers ca 30 min + tid i ugn MÖRK CHOKLAD 125 g smör 125 g mörk choklad 125 g florsocker, ca 2 1/2 dl 60 g vetemjöl, ca 1 rågad dl 1 1/2 ägg, rumstempererat 2 dl frysta hallon, ca 100 g VIT CHOKLAD 125 g smör 125 g vit choklad 125 g florsocker, ca 2 1/2 dl 60 g vetemjöl, ca 1 rågad dl 1 1/2 ägg, rumstempererat, ej kylskåpskallt finrivet skal av en tvättad citron NOUGATTOPP 250 g nougat 1 dl nutella GARNERING & SERVERING lättvispad grädde, smält nougat, flagad choklad, bär 1. Ta fram samtliga ingredienser och två kastruller. Smält smöret till respektive smet i vardera kastrull på låg värme. Hacka chokladen. Sätt ugnen på 175°. 2. När smöret är smält, rör ner choklad och florsocker till respektive smet. Rör ihop kraftigt med en ballongvisp. Dra av från värmen när smeten är smält och slät. Finriv citronskalet och rör ner i den vita chokladsmeten tillsammans med mjöl och ägg. Rör ner mjöl och ägg i den mörka chokladsmeten. 3. Klä en rund bakform med avtagbar botten med bakpapper och smörj kanterna. Häll i den mörka chokladsmeten. 4. Strö ut hallonen. 5. Häll den vita chokladsmeten ovanpå den mörka. 6. Baka i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna. Låt gärna stå över natten. 7. Smält nougaten i vattenbad tillsammans med nutellan, häll på när kakan har svalnat. Ställ hela formen kylskåpskallt. Gärna över natten. Servering: Ta ur kakan ur formen och låt den bli rumstempererad, ca 30 minuter. Garnera och servera med exempelvis smält nougat, flagad choklad och/eller bär och lättvispad grädde! Det finns oändligt många olika sorters kladdkakor, och inte bara med choklad som nog är den vanligaste. Nedan får du en bildserie med härliga kladdkakor. [caption id="attachment_12624" align="alignnone" width="430"] Vit chokladkaka med hallon.[/caption] [caption id="attachment_12629" align="alignnone" width="430"] Kladdig chokladfondant med smörig kola i mitten.[/caption] [caption id="attachment_12628" align="alignnone" width="430"] Vit chokladkladdkaka med björnbär. Mmm...[/caption] [caption id="attachment_12631" align="alignnone" width="430"] En mörk liten godbit.[/caption] Bon appetit! //Sandra