[caption id="attachment_24348" align="alignnone" width="700"] Jag lovar att det kommer vara en smakbomb bortom dess like! Chokladkakan blir hög och mastig, smakrik på både kakao, apelsin och de fina kryddorna från pepparkakorna. Valnötterna ger ett härligt tugg i kakan. Gillar du inte valnötter så går det bra att byta ut mot t.ex mandel, eller skippa det helt. Missa inte tipsen längst ner! Denna kakan går verkligen att variera![/caption] Krämig chokladkaka med pepparkaka, apelsin och valnötter Mjuk och krämig i mitten och lite sega och knäckiga kanter! Ett fint recept där pepparkakan ger en fin smakkaraktär till kakan! 16 bitar 50 minuter + tid i kyl 200 g valnötter 300 g pepparkakor 4 dl strösocker 2 dl kakao 2 apelsiner, finrivet skal av 2, saft från 1 apelsin. 400 g smör 4 ägg Gör så här! Sätt ugnen på 200 grader, varmluft. Mixa valnötter och pepparkaka ganska fint i en matberedare. Lägg i en bunke med kakao och sockret. Smält smöret och blanda ner. Rör till sist ner ägg, apelsinsaft och finrivet apelsinskal och blanda väl. Häll smeten i en rund form med avtagbar botten, ca 25 cm i diameter och ca 10 cm hög. Smörj och bröa kanterna hela vägen upp och klä gärna bottnen med bakpapper. Baka i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Ta ut och låt svalna i formen. När svalnat sätt i kyl, helst över natten. Skär med en bestickkniv längs kanten innan du lossar kakan ur formen och ev i bottnen med. Servera rumstempererad med kall vispad grädde och garnera med mer valnötter och finrivet apelsinskal om du vill. Även krossade pepparkakor på toppen sätter extra piff. Tips! Denna kakan mår bäst av att stå till sig 1 dag i kylen. Om du ej har en matberedare funkar dubbla påsar + brödkavel ypperligt för pepparkakan och en vass kniv och snabb hand för nötterna. Vill du göra kakan glutenfri – byt ut pepparkakorna mot glutenfria pepparkakor. Vill du inte använda pepparkakor, så byt ut mot t.ex mariekex. Går utmärkt att halvera receptet. Beräkna då att kakan räcker till 8-10 personer. Kakan blir då lägre, så baka kakan kortare tid i ugnen, ca 20 minuter. Du kan även gör receptet ovan och hälla i en rektangulär form, ca 20 x 30 cm i storlek, och sen skära kakan i rutor.Perfekt att stoppa i frysen och ta fram när suget slår till. Korta ner tiden i ugnen till ca 25-30 minuter. Kakan ska vara kladdig, men inte vara lös utan en aningens dallrig på toppen. Smeten sätter sig fint sen i kylen. Recept och styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin