[caption id="attachment_19170" align="alignnone" width="640"] En enkel krämig kaka perfekt till helgen![/caption] Chokladkaka med apelsin 24 bitar 1 timme 250 g mörk choklad 250 g smör 250 g florsocker, ca 5 dl ½ dl potatismjöl 4 ägg 3 apelsiner, finrivet skal + saft av en 1 krm salt 200 g mjölkchoklad ¾ dl vispgrädde Tips! Om du vill lägg på t.ex dumlekolor innan toppingen har stelnat helt! Eller hackad apelsinchoklad. Hacka den mörka chokladen fint. Blanda florsocker med potatismjöl och salt. Skär ner smöret i bitar och smält i en kastrull. Dra av från värmen och tillsätt hackad choklad, apelsincest, apelsinsaft av en apelsin och florsocker under omrörning och rör tills slätt. Separera äggulor och äggvitor. Låt chokladsmeten svalna något och tillsätt äggulorna. Smeten kan se skuren ut, men kommer att gå ihop när du rör. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner. Blanda väl. Häll upp i en bakpapperklädd form 35x25 cm och baka i nedre/mitten delen av varm ugn på 175° i 35 minuter. Låt svalna helt. Hacka mjölkchokladen fint. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör tills slät. Lägg på på kakan. Sätt kakan i kyl över natten. Skär kakan med en varm kniv och låt gärna bitarna vara lite rumstempererade vid servering. Recept och bild: Sandra Palmqvist