[caption id="attachment_25623" align="alignnone" width="700"] Klassiska kärleksmums bakade i långpanna, toppade med en choklad- och kaffeglasyr och skurna i rutor. Ljuvlig kaka till kaffet. Foto Charlotte T Strömwall[/caption] Klassiska kärleksmums Detta är min lyxiga variant på kärleksmums i långpanna, eller Snoddas och mockarutor som kakorna även kallas. Med extra mycket kärlek (läs glasyr) och en hel del kokos på toppen. Jag bakade kakan i Ikeas rostfria långpanna/djupa plåt, ca 20x30 cm innermått med 5 cm hög kant. Då blir kakan alldeles lagom hög tycker jag. Antal: 20 bitar, eller fler och mindre bitar Kakan 225 g smör 2 dl mjölk 4 ägg 4 dl strösocker 1 1/2 dl kakao 3 tsk bakpulver 4 dl vetemjöl Glasyr 125 g smör 1 dl starkt kaffe 1 dl kakao 1/2 msk vaniljpulver 5 dl florsocker Garnering 2 dl kokosflingor Havrerutor i långpanna med vit choklad och citron - RECEPT Tips! Jag bakar med vaniljpulver. Jag vill ha smaken av vanilj, inte mer sötma. Gillar du inte kaffe? Då kanske du ska hoppa glasyren, men lite den som gör kakan till vad den är. Testa annars med en glasyr på passionsfrukt eller hallon, supergott till chokladkakan. Gör kärleksmums i långpanna så här! Smält smöret, häll i mjölken i det smälta smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker fluffigt och vitt med elvisp. I en skål eller använd en köksassistent. Blanda allt torrt och sikta ner i äggfluffet. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i en bakpappersklädd rektangulär form 20x30 cm med ca 5 cm hög kant och grädda kakan i mitten av varm ugn på 175°i 15-20 minuter. Känn med en sticka, stickan ska vara torr. Glasyr: Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljpulver och florsocker. Blanda väl. Gärna med en ballongvisp. Lättare att få det jämnt då. Stick ”hål” i den gräddade kakan med t.ex en grillpinne och häll sen glasyren ovanpå, då rinner glasyren ner lite i den ljumma kakan. Strö över kokosflingorna pö om pö, så inte glasyren ”sväljer” all kokos. Låt svalna och stelna helt innan du skär i bitar. Glutenfria kärleksmums - RECEPT Recept Sandra Palmqvist Foto Charlotte T Strömwall